RICHTLIJNEN VOOR COMMUNITYTOERNOOIEN VAN SUPERCELL-SPELLEN

Datum van inwerkingtreding: 4 juli 2016

Wil je een toernooi voor Supercell-spellen organiseren? We helpen je graag! We willen toernooien voor iedereen eerlijk, leuk en zorgeloos maken. Daarom hebben we communitytoernooirichtlijnen opgesteld. Zo wordt een toernooi organiseren kinderspel!

TOERNOOIEN IN HET SPEL MET ITEMS IN HET SPEL ALS BELONINGEN

Als je een functie van een Supercell-spel gebruikt met items in het spel als beloning, zoals de toernooifunctie van Clash Royale (een 'toernooi'), dan zijn hier een aantal kernzaken waarop je moet letten:

 • Deelname aan alle toernooien moet gratis zijn, zonder uitzonderingen!
 • Deelnemers mogen enkel items in het spel als beloning krijgen, dus geen geld of andere goederen of diensten!

EVENEMENTEN OP LOCATIE EN ANDERE SUPERCELL-SPELCOMPETITIES

Als je een evenement op locatie of een andere competitie organiseert dat GEEN gebruikmaakt van een spelfunctie met items in het spel als beloning (een 'evenement'):

 • Deelname aan alle evenementen moet gratis zijn, zonder uitzonderingen! Als je een live evenement organiseert, mag je enkel entreegeld vragen voor de locatie waar het evenement wordt gehouden, niet voor de competitie zelf.  
 • De organisator is verantwoordelijk voor alle prijzen van het evenement. Je mag spelers niet vragen om prijzen te financieren. De maximale waarde van prijzen (geld, goederen, diensten, etc.) is 10.000 USD.  
 • Let op: je kunt óf items in het spel óf geld of equivalente goederen/diensten als prijs aanbieden, maar niet beide.

Hier zijn nog enkele algemene regels die van toepassing zijn op alle toernooien en evenementen:

 • Supercell beheert zijn spellen, maar de organisatoren beheren hun eigen toernooien en evenementen. Je mag een toernooi of evenement niet 'officieel' noemen of suggereren dat Supercell is betrokken bij, verantwoordelijk is voor of bijdraagt aan je toernooi of evenement of de uitgereikte prijzen.    
 • Zorg er als organisator voor dat je toernooi of evenement legaal is volgens de lokale wetten en voorschriften die van toepassing zijn.
 • Je moet oud genoeg zijn volgens de lokale voorschriften en vereisten om een toernooi of evenement te organiseren of om eraan deel te nemen. Het blijft de wet! 
 • Je mag je toernooi of evenement opnemen of streamen op elk online platform, maar je mag het niet uitzenden op televisie.
 • Je mag mensen geen geld vragen om de stream(s) van je toernooi of evenement te bekijken.
 • Toernooien en evenementen moeten leuk en aantrekkelijk zijn. Enkel de vaardigheden van de spelers mogen bepalen wie er wint. Enige vorm van matchfixing en/of dergelijke illegale activiteiten zijn ten strengste verboden!
 • Je mag de ontwerpen voor toernooien en evenementen en de spellogo's die wij voorzien gebruiken, maar je mag deze niet aanpassen of Supercell-logo's of -handelsmerken gebruiken.
 • Je toernooi of evenement mag andere computerspelbedrijven, alcohol, tabak, drugs, pornografie, wapens, gokken, of bedrijven of diensten die in strijd zijn met de belangen van Supercell niet promoten. 
 • Supercell mag je toernooi of evenement promoten, of de resultaten van je toernooi of evenement gebruiken om spelers te kwalificeren voor officiële evenementen van Supercell-toernooien en voor marketingdoeleinden.
 • De Algemene voorwaarden van Supercell (http://supercell.com/en/terms-of-service/ (in het Engels)), het Privacybeleid (http://supercell.com/en/privacy-policy/ (in het Engels)) en het Beleid inzake fan-inhoud (http://supercell.com/fan-content-policy(in het Engels)) zijn van toepassing op alle toernooien en evenementen.
 • We willen dat toernooien en evenementen eerlijk en leuk zijn. We zullen wanneer nodig maatregelen nemen, zoals het opschorten en annuleren van toernooien en evenementen.  
 • Als je toernooi of evenement binnen deze toernooirichtlijnen blijft, dan heb je geen licentie of andere toestemming van Supercell nodig. Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op via tournaments@supercell.com. We kijken dan of we samen kunnen werken.  
 • Behalve deze vereisten is het opzetten en organiseren van een toernooi of evenement helemaal aan jou! De competitievormen, -regels en de prijzen zijn ook helemaal aan jou, zolang deze maar voldoen aan de toernooirichtlijnen!

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via tournaments@supercell.com.

Bedankt en veel plezier!

Let op: deze toernooirichtlijnen worden continu herzien. Ze kunnen op ieder moment worden aangepast en revisies worden online meegedeeld. Kom later dus zeker hier terug voor updates!