Supercell logo
Clash of Clans — 10 Mar 2023

İnşaatçı Üssü 2: Saldırı, Savunma ve İnşaatçı Dengelemeleri!

Merhaba Clash oyuncuları!

Ben Stuart, pek çoğunuzun bildiği gibi Clash of Clans'in oyun ekibi yöneticisiyim. Helsinki'de soğuk bir gün ama İnşaatçı Üssü 2.0 geliştirmesinin heyecanı içimizi ısıtıyor! Son blog yazımızdan bu yana "Kahraman Birlikler" üzerinde çalışmaya devam ediyoruz ve bu konsepti gitgide daha eğlenceli hâle getiriyoruz. Ancak bugün sizlere bu güncelleme için üzerinde çalıştığımız diğer bazı değişiklikler hakkında bilgi vereceğim.

Saldırı ve Savunma Dengelemeleri

Mevcut inşaatçı üssündeki karşılıklı savaşların sevdiğimiz yanı, iyi savunmanın iyi saldırı kadar önemli olması. Bununla birlikte, daha önce de bahsettiğimiz gibi karşılıklı savaşlarla ilgili bazı sorunlar olduğundan İnşaatçı Üssü 2.0'de bu savaşları kaldırıyoruz. İki oyuncunun aynı anda birbirine saldırdığı karşılıklı savaşlar yerine asıl köydeki çok oyunculu saldırılara benzer bir yenilik getiriyoruz.

Saldırıya geçtiğinizde benzer kupa aralığında bir rakiple eşleşeceksiniz. Rakibinizi değiştirme imkanınız olmadığından, kupa kaybetmemek için çabucak karşınızdaki üssü yenecek bir strateji bulmanız gerekecek. Usta inşaatçının da dediği gibi, "Hırsızlık kabalıktır!" Bunun yerine, saldırınızda kazandığınız her yıldız için bir miktar inşaatçı altını kazanacaksınız.

"Peki ya inşaatçı iksiri?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Bunları savunmalarınızdan kazanabilirsiniz. Yaptığınız her saldırı için bir savunma alacaksınız, bu şekilde ağırlıklı olarak saldırmayı seçseniz de saldırı-savunma dengeniz korunacak. Ayrıca çevrimiçiyken bile savunma yapabilirsiniz. Savunma sırasında, rakibinizin üssünüzden kazanamadığı her yıldız için ödüllendirileceksiniz. Örneğin rakibiniz iki yıldız alırsa siz de bir yıldız kazanacaksınız. Asıl köydekinin aksine, savunma yapmaktan rahatsız olmak yerine yeni inşaatçı üssünde iyi savunmalar yaparak ödül kazanmaktan hoşlanacağınızı umuyoruz.

İyi saldırılar inşaatçı altını kazanmanızı sağlayarak daha güçlü savunmalar elde etmenize yardımcı olacak; iyi savunmalar ise size inşaatçı iksiri kazandırarak daha güçlü saldırılar yapmanıza olanak tanıyacak. Bu şekilde, karşılıklı savaşların rastgeleliğini ortadan kaldırarak oyuncuları savaşın her iki tarafıyla da yakından ilgilenmeye teşvik edeceğimizi düşünüyoruz.

Bunların yanı sıra, inşaatçı üssüne ligler ekleniyor. Liginiz yükseldikçe her bir saldırı ve savunma yıldızı için daha fazla ödül kazanacaksınız. Ayrıca size lig başına hem inşaatçı altını hem de inşaatçı iksiri veren bir Yıldız Bonusu olacak. Yıldız Bonusu almak için gereken yıldız sayısı lige göre değişecek. Yüksek liglerde günlük olarak daha fazla yıldız gerekecek. Muhtemelen çoğu oyuncu için en büyük kaynak geliri günlük Yıldız Bonusu olacaktır, ancak devam edip daha fazla saldırı yaparak (böylece daha fazla savunma yaparsınız) daha fazla ödül toplamanız da mümkün.

İnşaatçı Dengelemeleri

Kaynak kazanmayı daha esnek hâle getirmenin yanı sıra harcamayı da biraz daha kolaylaştırmak istedik. Artık 6. seviye inşaatçı binasına ulaştığınızda inşaatçı üssü için ikincil bir kalıcı inşaatçı olarak O.T.T.O'yu açabileceksiniz. Peki ya usta inşaatçıyı asıl köye gönderebilmek için var gücüyle O.T.T.O'yu açmaya çalışan oyuncular ne olacak? Emekleri boşa mı gidecek?

Hayır, ama bir ayarlama var. Usta inşaatçının inşaatçı üssünde kalmasını istiyoruz, böylece 6. seviye inşaatçı binası ve üzerine sahip oyuncuların yükseltmeler üzerinde çalışmaya devam edecek iki inşaatçısı olacak. Ayarlamaya gelirsek; 9. seviye inşaatçı binasındaki görevleri, asıl köy için 6. bir kalıcı inşaatçı açacak şekilde güncelleyeceğiz. Bu inşaatçı, usta inşaatçının yaptığı ve oradakilere yardım etmesi için asıl köye gönderdiği bir başka robot inşaatçı olacak. Bu robotu normal bir inşaatçı kılığına sokmaya çalışmış, ancak ne kadar başarılı olduğuna kendiniz karar verin.

İnşaatçı üssünde iki inşaatçı mı, yoksa asıl köyde altı inşaatçı mı diye kara kara düşünerek seçim yapmak zorunda olduğumuz mevcut sistem, yükseltme deneyimini dengelememizi her iki köyde de zorlaştırıyordu. İnşaatçıların kalıcı olarak görevlendirildiği bu yeni sistemin işleri daha basit ve daha etkili hâle getireceğini düşünüyoruz.

6. inşaatçıyı açmanızı sağlayacak görevler şu ankilere göre biraz değişecek. Bunları daha genel ve esnek yapacağız. Herkesin ilk olarak top arabalarını ve mega teslaları en üst seviyeye çıkarmasını sevmiyoruz. Yeni görevlerin ayrıntılarını gözden geçirmeye devam ediyoruz, ancak benzer zorlukta olacaklar ve mevcut görevlerde elde ettiğiniz ilerlemeler korunacak.

Umarım bu yazımızda İnşaatçı Üssü 2.0 ile gelecek saldırı sistemi, ödüller ve inşaatçılar hakkındaki sorularınıza yanıt bulabilmişsinizdir. Bir dahaki sefere üç yıldız elde etmeyi sıradanlaştıracak bazı değişiklikler hakkında konuşacağız!

Clash'e devam!

Stuart ve Clash ekibi!