Richtlijnen voor toernooien van Supercell

Herzien: 22 november, 2018

Wil je je eigen toernooi met een Supercell-spel organiseren? Of het nu gaat om een kleine groep van toegewijde fans of een bedrijf dat toernooien organiseert, we helpen je graag! We willen toernooien voor iedereen eerlijk, leuk en zorgeloos maken. Daarom hebben we richtlijnen voor communitytoernooien opgesteld.

ALGEMENE REGELS VOOR ALLE TOERNOOIEN EN EVENEMENTEN

 1. Deelname aan alle toernooien moet gratis zijn voor spelers, zonder uitzonderingen! Dit geldt ook voor lidmaatschapsbetalingen of seizoenskaarten. Als je een live-evenement organiseert, mag je entree vragen aan de aanwezigen voor toegang tot de locatie waar het evenement wordt gehouden, maar niet voor de competitie zelf. Als een toeschouwer entree heeft betaald en besluit om deel te nemen aan het toernooi, moet dit bedrag volledig worden terugbetaald.
 2. De organisator is verantwoordelijk voor alle prijzen van het evenement. Je mag spelers niet vragen om prijzen te financieren. De maximale waarde van alle prijzen samen die worden aangeboden als onderdeel van het evenement is 50.000 EUR. Als je prijzen met een hogere waarde voor je toernooi wilt uitreiken, neem dan contact met ons op.
 3. Supercell beheert zijn spellen, maar de organisatoren beheren hun eigen evenementen. Je mag een evenement niet 'officieel' noemen of suggereren dat Supercell betrokken is bij, verantwoordelijk is voor of bijdraagt aan je evenement of de uitgereikte prijzen.
 4. Zorg er als organisator voor dat je evenement legaal is volgens de lokale wetten en voorschriften die van toepassing zijn.
 5. Alle vormen van kansspelen, verlotingen en wedden (bijvoorbeeld voor 'fantasy sports') zijn niet toegestaan.
 6. Je moet oud genoeg zijn volgens de lokale voorschriften en vereisten om een evenement te organiseren of om eraan deel te nemen. Het blijft de wet. Daarenboven moeten deelnemers ten minste 13 jaar of ouder zijn om deel te nemen aan evenementen en met schriftelijke of persoonlijke toestemming van een ouder of wettelijke voogd indien niet van de wettelijke leeftijd voor evenementen met geldprijzen.
 7. Toernooien moeten leuk en aantrekkelijk zijn. Enkel de vaardigheden van de spelers mogen bepalen wie er wint. Enige vorm van matchfixing en dergelijke illegale activiteiten zijn ten strengste verboden!

MERKEN, SPONSORS EN PUBLICITEIT

 1. Je mag de ontwerpen voor toernooien en evenementen die wij voorzien gebruiken, maar je mag deze niet aanpassen. Spellogo's mogen alleen worden gebruikt met de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Supercell.  Het logo van Supercell mag niet worden gebruikt.
 2. Je mag je toernooi of evenement opnemen of streamen op elk online platform. Jij, of de platformen waarmee je werkt, mogen geen geld aan mensen vragen om de stream(s) van het toernooi of evenement te bekijken.
 3. Je toernooi of evenement mag worden gesponsord door derden, maar je mag niet de indruk wekken dat Supercell sponsoring geeft aan of bijdraagt aan (a) je evenement of (b) je sponsors, hun producten en hun diensten. Het is ook niet toegestaan je toernooi of evenement te promoten met materialen die lijken op de Supercell-logo's, -handelsmerken of andere elementen van de producten en diensten van Supercell.
 4. Niets dat te maken heeft met je toernooi of evenement mag content bevatten of promoten die misleidend, frauduleus, bedrieglijk, illegaal, obsceen, lasterlijk, bedreigend, intimiderend of op andere wijze afkeurenswaardig is of tegenstrijdig is met de waarden van Supercell.
 5. Je toernooi of evenement mag het volgende niet promoten: andere spelbedrijven, -uitgevers of -platformen, alcohol, tabak, drugs, pornografie, wapens, wedden of gokken, of andere bedrijven, producten of diensten gerelateerd aan het bovenstaande.
 6. Het is niet toegestaan handelsmerken, domeinnamen, auteursrechten, sociale-media-accounts of andere adressen te registreren voor je toernooi of evenement die handelsmerken of andere eigendommen van Supercell bevatten of er verwarrend op lijken (zoals SUPERCELL, CLASH ROYALE, CLASH ROYALE DIVISIE, CLASH OF CLANS, HAY DAY, BOOM BEACH of BRAWL STARS) zonder afzonderlijke schriftelijke overeenkomst met Supercell.
 7. Supercell mag je toernooi of evenement promoten, of de resultaten van je toernooi of evenement gebruiken om spelers te kwalificeren voor officiële evenementen van Supercell-toernooien en voor marketingdoeleinden.

ANDERE BELANGRIJKE ZAKEN OM AAN TE DENKEN

 1. Gebruik geen emulatoren, 'mods', 'bots' of andere gelijkaardige software voor je toernooi of evenement. De gameplay- en toeschouwerservaring dienen te worden geleverd zoals deze is ontworpen. Mobiele apparaten dienen te worden gebruikt. We raden je aan, met name voor streaming en het vastleggen van videomateriaal, om een tablet te gebruiken wegens de hogere resolutie.
 2. De Algemene voorwaarden (in het Engels), het Privacybeleid (in het Engels) en het Beleid voor fancontent zijn van toepassing op alle toernooien en evenementen. Supercell behoudt zich het recht voor om maatregelen te nemen, zoals het op elk gewenst moment herroepen van de licentie om een toernooi of evenement te organiseren.
 3. We willen dat toernooien en evenementen eerlijk en leuk zijn.  We zullen wanneer nodig maatregelen nemen, zoals het opschorten en annuleren van toernooien en evenementen.
 4. Als je toernooi of evenement binnen deze toernooirichtlijnen blijft, heb je geen licentie of andere toestemming van Supercell nodig. Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op via tournaments@supercell.com. We kijken dan of we samen kunnen werken.
 5. Afgezien van deze vereisten is het opzetten en organiseren van een toernooi of evenement helemaal aan jou! De competitievormen, -regels en de prijzen zijn ook helemaal aan jou, zolang deze maar voldoen aan de toernooirichtlijnen!

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via tournaments@supercell.com.

Bedankt en veel plezier!

Let op: deze toernooirichtlijnen worden continu herzien. Ze kunnen op ieder moment worden aangepast en revisies worden online meegedeeld. Kom later dus zeker hier terug voor updates!