TURVALLINEN JA REILU PELI

Kiitos, että olet kiinnostunut turvallisesta ja reilusta pelistä!

Turvallisen ja reilun peliympäristön varmistaminen on erittäin tärkeää myös meille. Siksi emme suvaitse huijaamista tai loukkaavaa käytöstä.
Alla olevat rikkeet millä tahansa pelitilillä johtavat rangaistuksiin, kuten pelinsisäisen valuutan poistamiseen, väliaikaiseen estoon tai pelitilin pysyvään sulkemiseen.

Auta meitä luomaan hyvä peliympäristö ja suojaamaan pelitilisi sekä laitteesi väärinkäytöksiltä välttämällä pelatessasi seuraavia vaaroja:

TAISTELE KUNNIOITUKSELLA!

LOUKKAAVA KÄYTÖS

Olemme kaikki täällä nauttimassa peleistä yhdessä. Joskus se voi tarkoittaa pientä kavereiden keskeistä väittelyä hävittyjen taisteluiden tai kisojen tiimoilta. Se ei ole vakavaa, mutta loukkaava käytös muita pelaajia kohtaan vie pelistä kaiken hauskuuden.

Käyttäydythän kohteliaasti muita kohtaan käyttäessäsi pelinsisäisiä viestitysmuotoja. Tämä koskee myös kieltä, jota käytetään ryhmäsi nimessä ja kuvauksessa, olipa kyseessä klaani, iskujoukko tai naapurusto.

Tässä on muutamia asioita, jotka ovat mielestämme sopimattomia:

 1. vihapuhe, rasismi ja muu syrjivä kielenkäyttö
 2. hävytön tai epäsiveellinen kiusoittelu
 3. uhkailu tai ahdistelu
 4. liiallinen kiroilu
 5. kiusaaminen.

Ilmianna! Jos kohtaat pelaajan, joka on loukkaava sinua tai muita kohtaan, ilmoita asiasta meille käyttämällä pelin chatissa olevaa Ilmianna-painiketta. Koulutetut moderaattorimme tarkastavat ilmiannot ja ryhtyvät asianmukaisiin toimiin.

Rikkomuksen seuraukset: Loukkaava käytös voi johtaa pelitilin väliaikaiseen tai jopa pysyvään estoon. Valheellisilla ilmiannoilla voi olla samat seuraukset.

ÄLÄ HUIJAA!

KOLMANNEN OSAPUOLEN OHJELMISTOJEN KÄYTTÖ

Kolmannen osapuolen ohjelmistot ovat luvattomia sovelluksia, jotka manipuloivat peliä. Ne pyrkivät antamaan pelaajalle epäreiluja etuja muuttamalla pelin toimintoja, mutta samalla ne myös vaarantavat pelaajan tilin ja tietosuojan.

Esimerkkejä kolmannen osapuolen ohjelmistoista:

 1. hakkeroinnit, "modit" tai ohjelmat, jotka muuttavat pelin toimintaa epäreilusti
 2. "botit" tai pelin toimintoja automatisoivat palvelut tai ohjelmakoodit
 3. muut ohjelmat, jotka pyrkivät muokkaamaan tai antamaan ansaitsematonta etua.

Rikkomuksen seuraukset: Epäreilun edun tavoittelu kiellettyjä kolmannen osapuolen ohjelmistoja käyttäen voi johtaa pysyvään estoon sääntöjä rikkovilla pelitileillä.

JÄTÄ VARASTAMINEN HIISILLE!

JALOKIVIEN LUVATON MYYMINEN

Jotkin nettisivut tai yksilöt saattavat tarjota jalokiviä tai timantteja alennettuun hintaan. Älä mene lankaan, kyse on huijauksesta.

Nämä myyjät pyytävät henkilökohtaisia tilitietojasi (kuten esimerkiksi Apple ID, Google Playn kirjautumistiedot, jne.) päästäkseen käsiksi pelitiliisi. VAROITUS: Näin myyjät pääsevät kirjautumaan pelitilillesi, minkä seurauksena tili usein kaapataan ja yritetään myydä muille pelaajille.

TÄRKEÄÄ: Jos paljastat henkilökohtaiset tilitietosi luvattomille osapuolille, vaarannat paitsi pelisi myös maksu- ja verkkoturvallisuutesi pysyvästi.

Rikkomuksen seuraukset: Jalokivien ja timanttien ostaminen kolmannen osapuolen myyjiltä voi johtaa pelinsisäisen valuutan poistamiseen ja jopa tilin pysyvään estoon.

VAIN YKSI JA AINOA!

PELITILIEN OSTAMINEN, MYYMINEN JA JAKAMINEN

Pelitilien myyminen, ostaminen, jakaminen tai luovuttaminen toisille pelaajille on käyttöehtojemme vastaista, eikä Supercell koskaan tue tällaista toimintaa.

Tilien myyjät mainostavat pitkälle edistyneitä pelitilejä ja tekevät nopeaa edistymistä kaipaaville pelaajille houkuttelevia ja epärealistisia lupauksia.

Tilien myyntiin liittyviä vaaroja:

 1. Myyjä saattaa viedä rahasi antamatta sinulle tiliä.
 2. Et voi olla varma siitä, että myyjä ei jatka tilin käyttöä.
 3. Samaa tiliä saatetaan myydä useille henkilöille.
 4. Tilin tila on tuntematon, ja sen käyttö on voitu jo estää pysyvästi.
 5. Tili ei ole koskaan turvallinen, eikä Supercell voi antaa tukea vaarantuneille tileille.
 6. Vaikka päätät käyttää rahaa tiliin, se voidaan silti sulkea pysyvästi, jos käyttöehtojamme rikotaan.

Voit auttaa estämään tätä ikävää toimintaa kieltäytymällä myymästä tiliäsi, ja raportoimalla niistä, jotka niin tekevät.

Rikkomuksen seuraukset: Me emme voi taata pelaajalta toiselle siirretyn tilin turvallisuutta, ja siksi pidätämme oikeuden sulkea pysyvästi sellaiset tilit, jotka on siirretty pelaajalta toiselle.

MUU SOPIMATON KÄYTÖS

 1. Supercellin henkilökuntana esiintyminen
 2. toisten pelaajien tilien kalastelu
 3. hyvitysten väärinkäyttö
 4. ohjelmointivirheiden tahallinen hyödyntäminen
 5. muiden rohkaiseminen sääntöjen rikkomiseen
 6. henkilökohtaisten tietojen pyytäminen tai tarjoaminen
 7. pelinsisäisen chatin väärinkäyttö myymiseen, roskapostitukseen tai huijaamiseen.

Turvallisen ja reilun pelin käytäntömme (ohjesääntö) pätee kaikkiin Supercellin peleihin: Boom Beachiin, Clash of Clansiin, Clash Royaleen, Hay Dayhin sekä Brawl Starsiin.

Haluamme, että kaikki pelaajamme voivat nauttia peleistämme turvallisesti. Siksi olemmekin liittyneet mukaan The Royal Foundationin alulle panemaan nettikiusaamista ehkäisevään Prevention of Cyberbullying -työryhmään, jonka Yhdistyneen kuningaskunnan prinssi William, Cambridgen herttua, perusti toukokuussa 2016. Työryhmä on koonnut yhteen eräitä maailman tunnetuimpia media- ja teknologiavaikuttajia, lasten hyväksi toimivia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja vanhempia, jotka ovat tehneet yhdessä nuorista koostuvan paneelin kanssa yhteistyötä entistä turvallisemman ja enemmän tukea tarjoavan verkkoympäristön luomiseksi.

Työryhmä on julkistanut nuorten laatiman kiusaamisen vastaisen internet-käytännön, jonka nimi on Pysähdy, puhu, tue. Lisätietoja voit lukea täältä: www.stopspeaksupport.com (vain englanniksi).

Kiusaamisella ei ole viattomia sivustakatsojia. Meillä kaikilla tulisi olla mahdollisuus pitää huolta ystävistämme, puuttua kiusaamiseen, tulla kuulluksi ja saada tarvittaessa apua.

Työryhmään kuuluvat: The Anti-Bullying Alliance, Apple, BT, The Diana Award, EE, Facebook, Google, Internet Matters, NSPCC, O2, Sky, Snapchat, Supercell, TalkTalk, Twitter, Vodafone ja Virgin Media.

Stop, Speak, Support